5/5 – Avrostning

FMCK Boden håller tillsammans med SMC Norrbotten en Avrostning. Den är öppen för både MC258 och för civila trafikförsäkrade mc. FMCK-medlem betalar ingen kursavgift men föranmälan krävs. Skriv i anmälan FMCK och vilken kår du tillhör. Vi ser gärna att FMCKs ordonnanser har möjlighet att vara med och köra!

Kursen passar alla motorcyklister, nya och erfarna. Vi träffas och väcker upp vintertrötta muskler och reflexer med övningar inför sommarens turer. Alla motorcyklister och olika typer av motorcyklar är varmt välkomna. Även du som övningskör får vara med och köra tillsammans med din handledare!
Anmälan och info…

18/5 – Gruskurs Nivå 1

FMCK Boden håller tillsammans med SMC Norrbotten en Gruskurs Nivå 1. Den är öppen för både MC258 och för civila trafikförsäkrade mc. FMCK-medlem betalar ingen kursavgift. Vi ser gärna att FMCKs ordonnanser har möjlighet att vara med och köra!

Denna gruskurs är både för dig som aldrig satt dina hjul på grus förr och för dig som har testat grus tidigare och vill ta ett steg vidare.

Det ingår en lättare lunch mitt på dagen så skriv i meddelandefältet om du är allergisk/vegetarian. Ta med eget kaffe/fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen.

Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.
Anmälan och info..

19/5 – Gruskurs Nivå 2

FMCK Boden håller tillsammans med SMC Norrbotten en Gruskurs Nivå 2. Den är öppen för både MC258 och för civila trafikförsäkrade mc. FMCK-medlem betalar ingen kursavgift, men föranmälan krävs. Skriv i meddelandefältet FMCK och vilken kår du tillhör. Vi ser gärna att FMCKs ordonnanser kan vara med och köra.

Nivå 2 är en direkt fortsättning på SMCs gruskurs Nivå 1 och för dig som tycker att asfalt bara är i vägen. För att kunna ta till sig övningarna ska man ha gått nivå 1, som vi kör dagen innan.

Det ingår en lättare lunch mitt på dagen så skriv i meddelandefältet om du är allergisk/vegetarian. Ta med eget kaffe/fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen.

Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig
Anmälan och info… 

16/6 – Gruskurs nivå 3

FMCK Boden håller tillsammans med SMC Norrbotten en Gruskurs Nivå 3. Kursen är en endagarskurs och kommer att köras vid Skjutfältet Södra i Boden. Du behöver ha gått Nivå 1 och Nivå 2 då vi bygger vidare på de saker vi gjort där.

Den är öppen för både MC258 och för civila trafikförsäkrade mc. FMCK-medlem betalar ingen kursavgift menn föranmälan krävs. Skriv i meddelandefältet FMCK och vilken kår du tillhör vid anmälan. Vi ser gärna att FMCKs ordonnanser kan vara med och köra!

Under dagen kommer vi att titta på hur vi tar oss förbi och över olika former av hinder, till exempel passerar diken, kör i backar och hanterar lösare underlag.

Det ingår en lättare lunch mitt på dagen så skriv i meddelandefältet om du är allergisk/vegetarian. Ta med eget kaffe/fika/mellanmål så du klarar förmiddag och eftermiddag. Ta även med vatten att dricka så det räcker hela dagen.

Vi kommer också att meddela eventuella förändringar via mail, så se till att din mailadress är aktuell när du anmäler dig.
Anmälan och info…

Terrängkörning

Ett antal den 10 september kl 11.30 samlas vi vid FMCK klubbhus för lite rolig körning. Vi har bokat terrängen under hela lördagen och kommer att köra på Slumpberget, Bjässberget och Kalasjö.

I och med att vi är på skjutfältet så måste man vara medlem i någon FMCK Kår, vi kommer dessutom att passera en del vägar så MC:n måste vara militärt eller civilt registrerad, försäkrad och föraren måste ha körkort.

Ta gärna med vatten och någon form av fika, vi kommer som vanligt att ta rast ute i skogen.

Koordinaterna till klubbhuset är:
65°48’57.6″N 21°40’04.4″E

På google maps finns vi här:
65.815985, 21.667875

Endurokurs

(Ej planerad för 2024)

Enduro Basic

Förra året körde vi en pandemibegränsad test av en endurokurs som inte är det vanliga ”träningslägret med körafortträning” Resultatet var väldigt lyckat och roligt så nu kör vi den igen men utan begränsningar.
Kursen handlar om att lära sig att köra enduro från grunden, för att kunna ta sig fram i skogen på ett roligt och effektivt sätt. Efter kursen kan man sen använda de här kunskaperna till att både köra fort och tävla eller bara träna för att det är så roligt och för att må bra.

Var?
Kursen sker på Bodens skjutfält där vi har bokat terrängen både lördag och söndag. Själva kursen kör vi på lördag den 16:e juli men vi kommer även att köra en endurotur på söndagen då de som vill kan följa med för att få se lite fler roliga spår som skjutfältet erbjuder. 

Hur?
Innehållet är baserat på hur man kör motorcykel, dvs hur man sitter och står, hur man gasar, bromsar och svänger och hur man använder blicken, balans, kopplingskontroll, chassi- och fjädring. Vi kommer även att titta på hur man ställer in hojen för olika ändamål. 

Vem?
Målgruppen är för alla som vill lära sig köra enduro från grunden, oavsett som du köpt din första endurohoj, motionskör aktivt eller vill plocka upp intresset igen efter några års bortovaro.

Förutsättningar
Vi kommer delvis att transportera oss på skjutfältet på vanliga vägar så du måste ha MC-kort och MC:n måste vara registrerad och försäkrad.
Eftersom vi är på skjutfältet så måste du också bli medlem i FMCK.

Vad kostar det?
Kursavgiften är 400 kr plus medlemskap i FMCK på 200 kr, om du inte redan är medlem såklart. 

OBS! Du måste INTE vara medlem i FMCK-Boden, det går bra med vilken kår som helst.

I avgiften ingår en lättare lunch men vi rekommenderar att du tar med dig någon form av mellanmål, snacks, energibars och motsvarande samt givetvis vatten.

/Niklas och Maria

Fort & Bunker och Terrängkörning

(Ej planerad för 2024)

För några år sedan skapade vi en liten tradition där vi skulle köra runt och besöka alla fem forten, utan att passera asfalt. Nu återstartar vi den traditionen igen under ledning av vår guide och kårchef.

Lördag den 13 augusti kl 10.30 samlas vi vid FMCK klubbhus för avfärd. Vi kommer att besöka alla fem forten plus några intressanta bunkrar och luftvärnsställningar efter vägen. Turen går mestadels på stigar men vissa partier måste ske på väg så alla motorcyklar måste vara registrerade och försäkrade och föraren måste ha körkort.

Var och en tar med sig lunch/fika/vatten/godis osv så tar vi pauser när det behövs plus att vi stannar och käkar lunch någonstans i skogen. Lämplig hoj är allt från MC 258 till olika former av endurohojar.

På söndag 14/8 (dvs dagen efter Fort & Bunker) har vi terrängkörning på skjutfältet för de som vill. Vi kommer att köra mestadels endurospåren på Slumpberget och runt Bjässberget/Kalasjö.

Samling är återigen vid FMCK klubbhus kl 10.30 så kör vi på fältet i två-tre timmar eller längre för de som vill och orkar. Återigen är det lämpligt att ta med sig någon form av lättare fika/lunch som vi äter ute i skogen.

Eftersom vi delvis kör på skjutfältet där vi har bokat terrängen hela helgen så är det obligatoriskt att man är medlem i någon FMCK Kår, det måste inte vara Boden.

Väl mött till en rolig offroadhelg i FMCK Bodens anda!