Endurokurs 2022

Enduro Basic

Förra året körde vi en pandemibegränsad test av en endurokurs som inte är det vanliga ”träningslägret med körafortträning” Resultatet var väldigt lyckat och roligt så nu kör vi den igen men utan begränsningar.
Kursen handlar om att lära sig att köra enduro från grunden, för att kunna ta sig fram i skogen på ett roligt och effektivt sätt. Efter kursen kan man sen använda de här kunskaperna till att både köra fort och tävla eller bara träna för att det är så roligt och för att må bra.

Var?
Kursen sker på Bodens skjutfält där vi har bokat terrängen både lördag och söndag. Själva kursen kör vi på lördag den 16:e juli men vi kommer även att köra en endurotur på söndagen då de som vill kan följa med för att få se lite fler roliga spår som skjutfältet erbjuder. 

Hur?
Innehållet är baserat på hur man kör motorcykel, dvs hur man sitter och står, hur man gasar, bromsar och svänger och hur man använder blicken, balans, kopplingskontroll, chassi- och fjädring. Vi kommer även att titta på hur man ställer in hojen för olika ändamål. 

Vem?
Målgruppen är för alla som vill lära sig köra enduro från grunden, oavsett som du köpt din första endurohoj, motionskör aktivt eller vill plocka upp intresset igen efter några års bortovaro.

Förutsättningar
Vi kommer delvis att transportera oss på skjutfältet på vanliga vägar så du måste ha MC-kort och MC:n måste vara registrerad och försäkrad.
Eftersom vi är på skjutfältet så måste du också bli medlem i FMCK.

Vad kostar det?
Kursavgiften är 400 kr plus medlemskap i FMCK på 200 kr, om du inte redan är medlem såklart. 

OBS! Du måste INTE vara medlem i FMCK-Boden, det går bra med vilken kår som helst.

I avgiften ingår en lättare lunch men vi rekommenderar att du tar med dig någon form av mellanmål, snacks, energibars och motsvarande samt givetvis vatten.

Låter det här intressant? 
Gå in här och anmäl ditt intresse:

formuläret

Vi har en gräns på 15 deltagare men kommer att sätta upp en väntelista ifall intresset blir större än så.

Välkommen med din anmälan!

/Niklas och Maria