13/8 – Fort & Bunker och Terrängkörning

För några år sedan skapade vi en liten tradition där vi skulle köra runt och besöka alla fem forten, utan att passera asfalt. Nu återstartar vi den traditionen igen under ledning av vår guide och kårchef.

Lördag den 13 augusti kl 10.30 samlas vi vid FMCK klubbhus för avfärd. Vi kommer att besöka alla fem forten plus några intressanta bunkrar och luftvärnsställningar efter vägen. Turen går mestadels på stigar men vissa partier måste ske på väg så alla motorcyklar måste vara registrerade och försäkrade och föraren måste ha körkort.

Var och en tar med sig lunch/fika/vatten/godis osv så tar vi pauser när det behövs plus att vi stannar och käkar lunch någonstans i skogen. Lämplig hoj är allt från MC 258 till olika former av endurohojar.

På söndag 14/8 (dvs dagen efter Fort & Bunker) har vi terrängkörning på skjutfältet för de som vill. Vi kommer att köra mestadels endurospåren på Slumpberget och runt Bjässberget/Kalasjö.

Samling är återigen vid FMCK klubbhus kl 10.30 så kör vi på fältet i två-tre timmar eller längre för de som vill och orkar. Återigen är det lämpligt att ta med sig någon form av lättare fika/lunch som vi äter ute i skogen.

Eftersom vi delvis kör på skjutfältet där vi har bokat terrängen hela helgen så är det obligatoriskt att man är medlem i någon FMCK Kår, det måste inte vara Boden.

Väl mött till en rolig offroadhelg i FMCK Bodens anda!